A zaklatási ügyek margóján

Még véletlenül sem szeretnék ítélkezni az egyes kirobbanó esetek kapcsán. Nem is lehet, mert nem voltunk ott, és sokszor évtizedek távlatából, szigetes emberi emlékek alapján kellene dönteni. Nem akarok. Szerencsére, nem is kell.

 

Nagyon képlékeny a határ a rámenősség és az erőszakosság, a természetesen nőies viselkedés és a felajánlkozás között, és mindig a másik fél személyiségétől is erősen függ, mit hogyan értékel. A kulcsszó a személyiség, és a tanult viselkedési minták, a megoldási sablonok. Jelen esetben, ez utóbbiak hiánya.

De van egy fontos kérdés a zaklatási ügyek kapcsán: vajon miért nem merül fel a társadalmi felelősség, elsősorban a szülők és az iskolák irányába? Miért nem készíti fel egy anya és egy apa a lányát arra, hogy mit kell tenni, amikor valaki rámenősen, ne adj’ Isten, erőszakosan közeledik a fiatal nőhöz? Hogy hogyan kell kezelni a kiszolgáltatottsága VÉLELMÉT? Amikor LÁTSZÓLAG múlik valami azon, hogy ő belemegy-e egy ilyen nem kívánt kalandba? Hogy minek milyen következményei lehetnek?

Igen, az is a szülők feladata, hogy a való világra a megfelelő időben felkészítsék a gyerekeket. Ezzel egy csomó fájdalmas muszáj tapasztalattól van esély megóvni őket. Például az ilyenek egy részétől is.

De ugyanez igaz az iskolára is, az osztályfőnöki órákra például. A szexuális felvilágosítás témakörébe miért nem tartozott és tartozik bele az, hogy ilyen helyzetet hogyan kell kezelni?

Egyáltalán, mindenki tudja, hogy mióta az emberiség létezik, ez a jelenség is vele együtt. Egyes szakmákban és élethelyzetekben jobban, másokban kevésbé, de azt hiszem, szinte minden nőtársam előállhatna néhány zaklatásos metoo történettel – ha ezt tehetetlenségként és kiszolgáltatottságként élte volna meg.

Ugyanazt a helyzetet egyik nő akként értékeli és kezeli, hogy “Hehehe, hogy nyomult az a kis p..cs, a végén egy pofonnal kellett helyre tennem, azt hitte, majd az állásért befekszem neki, hát hülye ez?”, a másik nő pedig ugyanekkor, hogy “Jajj, ha nem teszem azt, amit elvár, akkor rossz vagyok, és hálátlan, vagy soha többet nem érvényesülhetek, balhé lesz, hogy nézek majd a szemébe, megtudja a világ, hogy miket csinált itt velem stb…”.

A nagy kérdés ezek kapcsán az esetek kapcsán, hogy ki a hibás azért, mert egy nő (esetenként férfi) nem képes nemet mondani? Ki az, aki nem tanítja meg erre, vagy aki kiöli belőle a nemet mondás képességét, és szolgalelkűvé teszi? Igen, itt a neveltetés, az elvárásoknak történő megfelelésre, az engedelmességre, a hatalomfélelemre szoktatás a kulcskifejezések…

Ugyanis, ha egyértelműen tiltakozik valaki, az onnantól kezdve válik zaklatássá, tettlegesség esetén nemi erőszakká. És az is kérdés, hogy ha mert tiltakozni, és megvlósul a zaklatás, erőszak ténye, akkor ki a hibás azért, mert ezt nem akkor sérelmezi a tettes felettesénél, jelenti be a rendőrségnél, vagy viszi a nyilvánosság elé…hanem évek, évtizedek múlva?

Ki a felelős azért, hogy ezek szerint nők tömegeit tették és teszik szolgalelkűvé? Ami miatt nem az a hibás, aki nem tud nemet mondani, hanem esetleg valós zaklatás és erőszak nélkül is az, aki olyan helyzetet teremt, amiben választaniuk kell igen és nem közül…?

(Nem foglalkozva itt azokkal a hölgyekkel, akik tudatosan a nőiségüket használják szakmai és munkaügyi előnyszerzésre.)

2.

Kedves Magyar Férfiak!

Mi, egészséges lelkületű magyar nők tájékoztatjuk az urakat, hogy tisztában vagyunk vele: ha a szállodai szobájukba hívnak, vagy a bélyeggyűjteményüket akarják megmutatni, akkor tudjuk, hogy nőiségünk iránti vágyukat fejezték ki. Amelyikünk ezek után elfogadja a meghívást, az nem fogja később ezt zaklatásként értékelni! Ha általunk nem kívánt perverzióikat akarják velünk kiélni, akkor számíthatnak rá, hogy a tett helyszínén faképnél hagyjuk Önöket, de e…zt sem fogjuk zaklatásként a fejükre hányni, tudomásul vesszük, hogy nem egyeznek vágyaink, esetleg javaslatot teszünk Önöknek egy jó orvosra…

Ha előmenetelünk támogatását teszik függővé szolgálatkész reakcióinktól…nos, akkor lesznek, akik igénybe veszik az üzletet, és leszünk, akik nem. A prostitúció egyidős az emberiséggel, és miként nem minden prostituált nő, úgy az is igaz, hogy nem minden nő prostituált…

Amennyiben bármely esetben nem értik azt a szót, hogy NEM, és rámenősségük túlzásokba esik, továbbra is számíthatnak a történelmileg hatásosnak bizonyuló pofonokra, és lábközépen rúgásokra.

Amennyiben ez nem lenne elég tiltakozásunk érvényesítésére, na akkor viszont zaklatás, vagy nemi erőszak miatt feljelentést teszünk. AKKOR, a rendőrségen, és nem évek múlva a médiában.

Ha nem tesszük, akkor a hiba a mi készülénkünkben keresendő.

Továbbra is várjuk hódolatukat, annak finom és határozott megnyilvánulásaival együtt, mert ettől érezzük, hogy Nők vagyunk, ez életünk fűszere.

Férfi mivoltuk iránti tisztelettel:

Magyar Nők – nevében:

Bertha Szilvia

3.

Utóirat:

Zaklatási “botrányokkal” a balliberális világ valójában a migránsok szexuális erőszakosságának bagatelizálását készíti elő?!
Igen. Úgy, hogy az erőszakhíreket majd párhuzamba állíthassa a nem muzulmán világ “jujjdenagyonerőszakosszexualitásával”?

Talán ez az egész csak a bukó ágon lévő kalergi terv megvalósításához egy újabb fegyvernem, amelyben a balliberális világnak még sajátjai feláldozása sem drága?

Normális embernek érthetetlenül abszurd, nevetséges történetekkel jönnek elő, ami valójában magánügy kellene, hogy legyen. Kit érdekel, hogy x felment y szállodai szobájába, ahol y elővette a nemi szervét. Pffff… Hát mire számított x, de komolyan? Ebben hol a sztori???? Lássunk már egy kicsit józanul!

Mire jó, hogy ennyire felfújnak, ilyen végzetesen mocskosnak állítanak be, egyáltalán nyilvánosságra hoznak talán perverz, talán kicsit beteges, de mindenképpen magánéleti intim helyzeteket? Ahol lehetőség volt nemet mondani, és sok esetben ez meg is történt, és vége. Pont. Kellene, hogy legyen. Vagy, akkor, feljelentés. És újra pont.

Ne legyen igazam…de azért vigyázó szemünket és józan eszünket…!

Bertha Szilvia