A bajba került László Petrát magára hagyó, sőt, ellenségként kezelő, eláruló Jobbik hányja a hölgy szemére, hogy munkát vállalt egy Jobbikkal nem baráti médiánál?

De komolyan, mit kellett volna tennie? Miután a Jobbik tönkretette őt, neki annyira hűségesnek kellett volna maradnia az egyébként magyarsághoz sem lojális párthoz, hogy inkább éhen hal, vagy átképezi magát varrónővé, de nem megy el Jobbikon kívüli médiumhoz???

Mert a “harcostársak”, meg a “korábbi kenyéradó gazda”? (idézet 444.hu-ról!) Mindjárt könnybe lábad a szemem! Szép összefogás a Jobbik és a legvadabb balliberális médium között.

Lássatok, emberek, szép új világ az új Jobbikkal, ahol már nincs bajtársiasság, nincs megértés, nincs megbocsátás, csak hatalom, bármi áron, bárkit eltaposva!

Van különbség a mához képest?

Az én olvasatomban a történet – csak a tisztánlátás végett:

A Jobbik tévéje leküldi fiatal nő operatőrét, László Petrát a határ menti válságövezetbe, a biztonságosnak tartott zónába, forgatni. A zónát egyik pillanatról a másikra lerohanja a kordont áttörő migránstömeg. László Petra reagál úgy, ahogy. Ösztönösen. Szinte mindegy is, hogy mit, hogy jól, vagy rosszul, mert a lényeg, hogy nem átgondolt, előre megfontolt tett volt, hanem pánik reakció. Pillanatok töredéke állt rendelkezésre olyan döntések meghozatalára, amit utólag, biztonságos szobában, fotelből, papírból, tévé előtt az okosok nagyon tudnak bírálni, meg hónapokat pszichologizálni a mögöttes motivációin.

A Jobbik N1 tévéje azonnal kirúgja. Nem kérdeznek tőle semmit. A mór megtette kötelességét, a mór mehet.

Ezek után bármelyik jobbikos politikusra is azt mondani, hogy LP harcostársa, hát közröhej. Nem, a harcban ugyanis otthagyták, beáldozták.

László Petra egyedül marad, meghurcolta a média, a balliberális politika, no meg a Jobbik, támadta és fenyegette a muzulmán világ, meg a börtön az igazságszolgáltatástól. Csak, mert egy hirtelen és kiszámíthatatlan helyzetben nem úgy reagált, mint kívülállók millió azt jónak gondolnák. Ja, és mint ami a szavazatszámok maximálása érdekében ideális lett volna, ugye?

Ezek után a kormányt támogató média megélhetést ad neki, mint média szakembernek.

Hát könyörgöm, józanul nézve, ebben a helyzetben ki számít árulónak?

Igen, a Jobbik ezer ilyen árulásával marta el magától lojális embereit. Tízezreket pedig azokkal a politikai lépéseivel, amiket az egyenesen gondolkodó hazafik és honleányok hazaárulásnak élnek meg.

Hogy a Fidesz különb-e a Deákné vásznánál? Nos, a végeken biztosan nem, ezt magam is tapasztaltam.

De engem pont nem érdekel az, hogy a Fidesz milyen. Mert mi, nemzetiek, a Jobbiktól vártuk, hogy más legyen!

Bertha Szilvia