Édes hazám. Abszurdisztán!

Hűség, betyárbecsület, törvény és erkölcs?

Az egykor határozott nemzeti, konzervatív értékrendet képviselő Jobbik 180 fokos fordulatát követően, mára köszönettel veszi, hogy az általa éveken keresztül korrupcióval és maffia módszerekkel azonosított, elszámoltatni vágyott Simicska nyúl a hóna alá. És, pont azokat az előbb említett, kifogásolható lépéseket lépi immár a Jobbikkal és Jobbikban, amelyekkel az előző 20 évben ugyanő a Fideszt emelte naggyá. Amelyből az, soha nem tudjuk meg, valójában miért, de hálából pikk-pakk kifúrta őt, most pedig, látszólag törvényesen, megakadályozza, hogy korábbi Krőzus elv-társának bosszúja révén a Jobbik is – egyébként valóban törvénytelenül, tiltott pártfinanszírozással – azzá váljon, amivé ők lettek – szintén törvénytelenül.
Ebben a történetben mindenki mindent és mindenkit elárult…

Bár a jobbikos átalakulásba kívülről és önző számítások szerint érkezett határ, mégis, minden valódi jobbikosnak örülnie kéne, hogy kényszerű megállj van. Hahó, jobbikosok, MOST kellene felelősöket keresni, megtisztulni! Ehhez képest, a pártvezetés arra számít, hogy annyian szomorkodnak és annyian felháborodnak majd azon, hogy az egyik törvényen kívüli nem enged másnak erre a törvénytelen pályára lépni, hogy ebbéli felháborodásukban 331 millió leadózott forint magánadomány összedobna.

Vagyis, komolyan azt hiszik, hogy a törvényes közéletet váró emberek saját pénzükkel segítik ki a nyilvánvalóan törvénytelen eszközökhöz folyamodó politikai szervezetet, aki viszont mindenek feletti törvényességet ígér…csak, előbb, a hatalmat ide, bármi áron. S, ha a törvényes módszerekre nem adtak az emberek 331 millió adományt, akkor a törvénytelenre utólag adnak? Ennek van reális esélye? Ha igen, akkor itt annál is nagyobb a baj, mint gondoltam.
Vagy, mindenki Machiavellin nőtt fel?
Csak számomra abszurd ez a káosz?

Sokat elmond, hogy a két párt harcában egyik sem azzal akar nyerni, hogy ő tisztességes, hanem azzal, hogy azt bizonygatja: a másik rosszabb, mint ő. “Lebezzegelik” egymást – negatívan.

Kis hazám, tényleg Abszurdisztán vagy!

Bertha Szilvia